BROADWAY.HU

WE WILL ROCK YOU - QUEEN - BEN ELTON MUSICAL


BOK Csarnok

2018. január 6. 19:30

WE WILL ROCK YOU - QUEEN - BEN ELTON MUSICAL a PS Produkció előadása a BOK (volt Syma) Csarnokban 1146 Budapest, Dózsa György út 1.

A musicaltörténelem legnagyobb sikerei, a 10 leghosszabb ideig játszott musical között tartják számon a 2002-ben, Londonban bemutatott, Queen dalokból készült We Will Rock You musicalt. Az előadást eddig 17 országban mutatták be hatalmas sikerrel, több mint 16 millió néző tomboló ovációval fogadta. Londonban, a Dominion Színházban rekordideig, 12 éven át játszott, 4600 eladáson 6,5 millió néző látta a musicalt, amely többek között a közönség által odaítélt Laurence Olivier-díjat is megkapta.

24 QUEEN világsláger egy látványos előadásban a PS Produkció bemutatásában. Simon Edit producer az előadás rendezésre Cornelius Baltus-t kérte fel, aki a Vámpírok bálja és a Sakk (Chess) musical rendezésével vált ismertté Magyarországon. Díszlet és jelmeztervező Kentaur akinek a Vámpírok bálja csodálatos díszlet és jelmezterveit is köszönhetjük, világítástervező: Madarász János Madár, koreográfus Túri Lajos Péter, zenei vezető Köteles Géza, művészeti vezető Póka Balázs.

Az előadásban olyan jól ismert Queen slágerek hangzanak el, mint mint a Radio Ga-Ga, Somebody to love (Szeretni valakit), Play the game (Jöjj és játssz!), It's a kind of magic (Varázslat ez nem más), I want it all (Az egész kell), No one but you (Csak te, nincs más), Who wants to live forever (Ki élne így örökké?), Another one bites the dust (Hogy harap fűbe más), Under pressure, Bohemian rhapsody (Bohém rapszódia) és természetesen az előadás címadó dala a WE WILL ROCK YOU!

A történet a távoli jövőben, a 24. század elején, a Planet Mall nevű bolygón játszódik, amelyet egykor Földnek hívtak. A globalizáció mindent behálóz. Az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen Killer Queen-nel és segítőjével, a titkosrendőrség vezetőjével: Khashoggi parancsnokkal. Ez egy látszólag boldog, biztonságos GaGa világ, ahol a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanazokat a komputer generált-zenéket hallgatják, és ugyanazt gondolják. Ez egy agymosott világ. Az igazi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. Fiatalok egy csoportja fellázad a műanyag világ ellen, ők olyan egyéniségek, akik a gondolat szabadságát és a valódi hangszerekkel játszott élő rockzenét akarják visszahozni. Az ellenállóknak kemény harcot kell vívniuk a kegyetlen hatalommal, míg megtalálják a „bajnokok hangszerét”, a felszabadító, szent elektromos gitárt...

A musical szereplői napjaink népszerű hazai és nemzetközi sztárjainak reinkarnációi. A darab szereplői olyan hazai és külföldi rock és pop legendák neveit viselik, mint Britney Spears, Ozzy Osbourne, Lady Gaga, Tina Turner, Madonna, Cindy Lauper, Pink, AC/DC, Mick Jagger, Pici, Tini, Bono és Buddy Holly.

A PS Produkció előadása

wwry.hu

Ki kicsoda?

Szereposztás


Alkotók

Lady Gaga
Horváth Mónika

Scaramouche
Stéphanie Schlesser

Producer
Simon Edit

Zene és dalszöveg
Queen .

Buddy
Végh Péter

Koreográfus-asszisztens
Steidl Anita

Rendező
Cornelius Baltus

Világítástervező
Madarász János (Madár)

Galileo Figaro
Scheich Dávid

Tanárn
Pethő Dorottya

Dramaturg
Farkas Niki

Tánc
Orosz Gergő

Scaramouche
Török Anna

Tina Turner
Pethő Dorottya

Magyar szöveg
Várkonyi Zoltán

Killer Queen
Sári Évi

Killer Queen
Balogh Anna

Kashoggi
Zöld Csaba

Kashoggi
Egyházi Géza

Díszlet-jelmez
KENTAUR

Rendező asszisztens
Hajós Eszter

Magyar dalszöveg
Miklós Tibor

Zenei vezető
Köteles Géza

Művészeti vezető
Póka Balázs

Cindy Lauper
Zsitva Réka

Koreográfia
Túri Lajos Péter

Tánc
Vincze Kitti

Mick Jagger
Baksa András

Produkciós asszisztens
Kékesi Miklós

Szövegkönyv
Ben Elton

Galileo Figaro
Szemenyei János

Ízelítő

Videó


Itt és Most

JEGYEK


2018. január 6. 19:30
Fsz. 002 szektor,Fsz. 003 s... 13 000 Ft
2018. január 6. 19:30
Fsz. 002 szektor,Fsz. 003 s... 11 000 Ft
2018. január 6. 19:30
Lelátó 102 szektor,Lelátó 1... 9 000 Ft
2018. január 6. 19:30
Fsz. 005 szektor,Fsz. 008 s... 8 000 Ft
2018. január 6. 19:30
Fsz. 002 szektor,Fsz. 003 s... 7 000 Ft
2018. január 6. 19:30
Fsz. 001 szektor,Fsz. 003 s... 5 800 Ft

Hogyan juthatok oda?

Megközelíthetőség


BOK Csarnok

1146 Budapest, Dózsa György út 1